Evenementen / Exposities

KUIER'N DOOR HET HART VAN HOLTEN

Werkgroep Heemkunde van de Oudheidkamer Hoolt’n start deze zomer met het organiseren van een dorpswandeling onder de naam ‘Kuier’n door het hart van Holten’. Onder begeleiding van een deskundige vrijwilliger van de Oudheidkamer worden deelnemers aan deze wandeling meegenomen langs historische plekjes in hartje Holten.

Vanaf de Oudheidkamer aan de Dorpsstraat 25-27 start de gids met een rondleiding door de Holtense dorpskern die loopt via diverse historische gebouwen en langs eeuwenoude plekjes. Deelnemers aan de tour horen de oude verhalen van ‘vrogger’ tijdens de wandeling en nemen onder meer een kijkje in de voormalige gevangenis in de Dorpskerk. De afsluiting van de dorpswandeling is bij Cafe-IJssalon de Biester waar iedere deelnemer een heerlijk ijsje wordt aangeboden.

Deze boeiende dorpswandeling duurt zo’n anderhalf uur en vindt plaats op elke woensdagmiddag vanaf 14.00 uur in de maanden juli, augustus en september. (6, 13, 20 en 27 juli, 3, 10, 17, 24 en 31 augustus, 7, 14, 21 en 28 september).

Prijs per persoon € 5,- inclusief ijsje. Kinderen t/m lagere school €3,-  Aanmelding voor deelname is alléén via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Pinnen is bij de Oudheidkamer niet mogelijk, gelieve met gepast geld betalen.

Voor groepen, op een ander tijdstip buiten de midweekse rondleidingen, is reservering mogelijk in overleg via tel. 0548-363799.

WERKGROEP TEXTIEL

Werkgroep Textiel heeft in de middelste ruimte twee thema’s in de vitrines verwerkt. Thema Oogst toont oude oogstkleding en landbouwgerelateerde spullen, bij thema Holtense brulfte staat een bruidspaar in trouwkleding zoals er hier 100 jaar geleden getrouwd werd, met bijbehorend servies.

MARINIERS: THEMA 'PIRATERIJ'

In de expositieruimte van de werkgroep Mariniers is het thema Piraterij te zien met diverse afbeeldingen over de piraterij en de marinierstaken die op zee werden uitgevoerd.

Benieuwd naar evenementen van de Oudheidkamer?

Kijk onder het tabblad evenementen!

Kijk in onze webshop voor interessante boeken, wandelkaarten en meer

Openingstijden

Van 29 maart t/m 29 november zijn de openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 13.30 uur tot 16.00 uur.

Op deze pagina en via facebook houden wij u op de hoogte van de openstelling bij wijzigingen.

Entree is gratis, vrije gift is zeer welkom.
(Wat 't oe weerd is = Wat het u waard is)

Rondleidingen voor groepen: graag in overleg

28 september 2022 om 04:45