Doel
De oudheidkamer is in het bezit van grote aantallen historische foto’s, ansichtkaarten en dia’s. Het betreffen foto’s en dia’s van personen, boerderijen, bedrijfspanden, landschappen, straatbeelden en woningen. Er zijn duizenden foto’s en dia’s aanwezig. Het archiveren, registreren, digitaliseren en toegankelijk maken (o.a. via de website erfgoedrijssenholten) van het foto- en diamateriaal is het doel van deze werkgroep.

Samenstelling werkgroep

• Maurice Aanstoot
  • Herman Boode
  • Gerrit van den Bos
  • Ab Brilman
  • Kees van Bruggen
  • Albertha Dikkers
  • Wim Nijenhuis
  • Gerard van Osnabrugge
  • Ab Vincent
  • Jan Voogt
  • Henk Wansink

Activiteiten

• De leden van de werkgroep zijn bezig met het digitaliseren, registreren en beschrijven van het aanwezige historische materiaal, dat u kunt bekijken op de beeldbank van de website erfgoedrijssenholten.nl.
  • Daarnaast wordt zoveel mogelijk geprobeerd om huidige situaties in ons dorp en buurtschappen (waar wijzigingen plaatsvinden bij gebouwen, straten, in het landschap, door afbraak, nieuwbouw, etc.) fotografisch vast te leggen.
  • Regelmatig worden,  beamerpresentaties verzorgd voor groepen (bijvoorbeeld buurtverenigingen). Maar ook verzorgen de leden van de werkgroep regelmatig foto-tentoonstellingen in de Oudheidkamer, Kulturhus of in zorgcentrum De Diessenplas.
  • Regelmatig gaan leden van de werkgroep naar zorgcentrum De Diessenplas waar bewoners helpen met achterhalen van gegevens over historische foto’s.
  • Ook publiceert de werkgroep elke twee weken een foto in het huis-aan-huisblad West Twente. Een foto waar de lezers op kunnen reageren.
  • Tijdens de jaarlijkse Noaberavonden is een programmaonderdeel het behandelen van een ‘buurtschap’ of een deel van het centrum van Holten door middel van het tonen van historische en huidige beelden.

Contact

Heeft u interesse in een presentatie? Of wilt u meer informatie over deze werkgroep? Neem contact op met:

• Telefoon 0548363102

Historische foto’s afstaan?

Heeft u oude foto’s met een historische waarde die interessant kunnen zijn voor archivering? Neem contact met ons op! U kunt de foto’s afstaan aan de oudheidkamer, maar het is ook mogelijk dat wij de foto scannen, op de website plaatsen zodat u de originele foto in uw bezit houdt.

24 november 2017 om 05:40